為一棵樹放棄一個森林…聽就聽唔少了…但假如係你, 你又會點做決定呢? 不如俾俾意見吧!!

看看我的睇法吧!!

其實以前都有朋友問過我…我一直都只是笑笑已而并沒有正面回答. 可能是沒有細想過這個問題…

直至最近, 我又重新想想這個問題. 我想我只會說我認為現在的那棵樹(我的女朋友)就是最好的. 我不認為自己為了一棵樹放棄一個森林.

再者, 其實一個森林內的樹并沒有一棵樹是真正是你的, 那你就不是真正擁有一個森林.

這個就是我最近的想法了…那你呢?

Hans
9 Jul 2007

4 Comments
  1. SkyBlue 11 年 ago

    對唔住!從來都沒有森林給我放棄,在我手中的來來回回都只得一棵樹。

  2. FreeLand 11 年 ago

    都唔明你點解你會諗番起呢個問題……….
    其實會俾人問呢句野…係因為問個個人覺得…你個棵樹根本就唔適合你
    問你點解仲要留係個棵樹度

    anyway~ 世界上總會有比我男友更好既人
    但我唔覺得我有放棄哂呢個森林既感覺
    因為佢係我選擇的, 佢就是最好了
    沒人能及

    珮夫人

  3. Fiona 11 年 ago

    如果覺得棵樹已經係最適合自己的了, 咁仲洗乜理個森林jek?! 

  4. FreeLand 11 年 ago

    re ALVIN 媽, 唔緊要!! 其實我都係突然想起這個問題, 問下大家!! 說實話, 我一直都只係只得一棵樹!! 哈哈…不過朋友說說笑…先問我這個問題!! re joey, 無ka!! 朋友無聊問下…哈哈……by the way, 知你幸福喇!! re fi, 對啊!! 這就是重點!! re 大家, 最近我唔係掛住玩唔理 FreeL@nd 啊…!! 只係要辦一些事…根本online的時間都不多!! 對不起…… Hans

發表迴響

這個網站採用 Akismet 服務減少垃圾留言。進一步瞭解 Akismet 如何處理網站訪客的留言資料

書虫BLOGBLOG(Blogger)關於本站

©2018 FreeLand All rights reserved.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d 位部落客按了讚: